Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

13 de juny de 2023

Educació

Educació

Un sorteig ha decidit aquest matí els nous inquilins de l’escola Els Gafarrons a l’espera encara que es resolgui l’interrogant de les 60 noves places

Joaquim Aguilar
Moment del sorteig que s'ha transmès en directe per Youtube i que ha oficiat la directora de l'escola Els Gafarrons

Aquest matí s’han assignat per mitjà d’un sorteig públic 19 de les 40 places disponibles en aquest moment a l’escola bressol municipal per al curs 2023-24. A l’espera que es confirmi si finalment es podrà disposar de les 60 noves places que pretén crear l’Ajuntament, les que s’oferien en els 3 cursos (Lactants, Infantil1 i Infantil2) n’eren 40, i després de valorades les sol·licituds s’atorgaven de manera directa (per raó dels punts obtinguts) 4 places al primer grup, 7 a Infantil1 i 10 a Infantil 2. D’aquesta manera, quedaven 19 places en total per atorgar que s’han concedit per sorteig, i la resta de famílies que havien sol·licitat plaça ara passen a una llista d’espera.

Segons ha explicat la titular d’educació, Elisenda Busquets, l’Ajuntament ha optat per celebrar aquest sorteig atès el nombre tan elevat de nens que quedaven fora de l’escola; val a dir que en total per als 3 cursos s’havien presentat 170 sol·licituds vàlides (16 a lactants, 63 a I1 i 91 a I2), de manera que n’han quedat fora 130 famílies que ara conformen les 3 llistes d’espera, unes llistes a les quals s’acudirà per atorgar les 60 noves places en el cas que s’acabin confirmant. En aquest sentit, des de l’àrea d’ensenyament ens indiquen que el concurs que es va fer per adjudicar aquest servei (que va tancar la fase de presentació de propostes el 5 de maig passat) encara no té guanyador perquè no s’ha completat l’avaluació de les candidatures (s’hi van presentar les escoles privades Piscis i Sol Solet); la previsió és que la licitació quedi resolta dijous o divendres d’aquesta setmana. Recordem que un cop hi hagi guanyadora caldrà que la Generalitat validi també aquesta externalització i concedeixi les noves places, que finalment se sumaran a l’oferta de l’escola Els Gafarrons. 

YouTube player

Etiquetes:

Escola bressol

Més notícies

Cultura