Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

20 de desembre de 2012

Política

Política

Tots els grups excepte el PP aproven una moció contra la llei Wert

Joaquim Aguilar

Premià Notícies Matí
Descarrega
Ple ordinari de desembre 01
Descarrega
Ple ordinari de desembre 02
Descarrega
Ple ordinari de desembre 03
Descarrega

Una imatge del Ple de Premià de Mar

Una imatge del Ple de Premià de Mar

Davant d’una bateria de punts presentats a aprovació per l’equip de govern que podem qualificar com de tràmit, l’interès polític de la sessió de desembre del ple de Premià de Mar l’hem de buscar sobretot en les mocions que s’hi presentaven. Tal com havíem avançat, les mocions eren dues. La primera d’elles tenia la característica de venir presentada per la totalitat dels grups municipals excepte el Partit Popular. Aquesta quasi unanimitat la motivava l’esborrany d’avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, del ministre José Ignacio Wert. La secretària de l’Ajuntament, Elisa Almirall va llegir el text de la moció en el qual s’especificaven els punts que es demanaven, entre ells, la retirada de l’esborrall de l’avantprojecte. La moció defensava també el model de l’escola catalana i demanava al president del govern de l’Estat, Mariano Rajoy el cessament del ministre Wert.
Tots els grups signats de la moció van fer una defensa tancada del model de l’escola catalana mentre que el Partit Popular, en boca del seu portaveu Patrick Cruz, es quedava sol defensant que els pares poguessin escollir la llengua vehicular en la qual podien ser escolaritzats els seus fills. La moció es va aprovar, doncs, amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte el Partit Popular que la va votar en contra.
La segona de les mocions era contra els desnonaments d’habitatges i la presentava inicialment el grup municipal del PSC, tot i que posteriorment s’hi va afegir CiU. El cas és que Crida Premianenca i la Coalició d’Esquerres presentaven la mateixa moció, però amb un paràgraf diferent. L’esperit de les mocions era el mateix, ja que es tractava de deixar clar que l’Ajuntament es posava al costat de les persones que es trobaven en processos de desnonament. La diferència estava en la relació que havia de tenir l’Ajuntament amb les entitats bancàries que executessin processos de desnonament. Així, mentre la moció que presentaven els grups de l’Equip de Govern deia que treballarien preferentment amb aquelles entitats que s’haguessin acollit al codi de bones pràctiques, Crida i Coalició d’Esquerres demanaven que l’Ajuntament no tingués tractes amb aquelles entitats que haguessin executat desnonaments. La discussió d’aquesta moció va portar a un moment de certa tensió en el decurs del qual l’alcalde va arribar a demanar als portaveus de Crida i Coalició d’Esquerres amb quines entitats bancàries treballaven particularment per si eren tan curosos en no fer-ho amb entitats que practiquen desnonaments com demanaven que ho fos l’Ajuntament. Davant la manca d’acord es va fer una doble votació. La moció alternativa es va rebutjar amb els vots en contra de l’Equip de Govern i del PP, mentre que la moció original es va aprovar amb els vots en contra de Crida Premianenca i Coalició d’Esquerres i l’abstenció del Partit Popular.
Tal com havíem explicat, el ple presentava dos punts de Recursos Humans. El primer era l’avançament a la paga de gener dels treballadors municipals de l’ajut de conciliació que es paga el setembre, un tema que hem tractat a bastament durant aquesta setmana en aquest informatiu. El punt es va aprovar per assentiment. L’altre punt que es presentava des de l’àrea de Recursos Humans era la regulació d’incapacitats temporals dels empleats municipals. En aquest sentit es va aprovar que l’Ajuntament compensaria el 50% de les baixes entre 1 i 3 dies, el 75% entre 4 i 20 dies i el 100% entre 21 dies el final de la baixa en cas d’una llarga malaltia. En l’explicació del punt Anna Maria Medina va explicar que tractava d’un vot de confiança als treballadors municipals, ja que en els 2 anys que no es feia aquesta compensació fins ela 100% s’havia notat un descens de l’absentisme laboral. El punt es va aprovar per assentiment. Igual resultat de vot va tenir el punt que es presentava des de Serveis territorials, concretament des de l’àrea de Medi Ambient,  que era la validació del text refós del pla de distribució d’usos i serveis de temporada de les platges i un que es va passar per urgència, un conveni per a la vacunació dels nens de les escoles de la ciutat.
Finalment en l’ordre del dia del ple de desembre hi havia una pregunta presentada pel grup municipal de la Coalició d’Esquerres sobre papereres a les places municipals, i altres quatre preguntes que presentava el grup municipal de Crida Premianenca. Aquestes eren sobre l’ampliació horària de la zona blava, la col·locació de testos als carrers de prioritat invertida del casc antic, sobre la direcció de l’emissora municipal Ràdio Premià de Mar i sobre l’ampliació del Pla Local d’absentisme escolar.
Al final del ple, l’alcalde Miquel Buch va desitjar bones Festes i bon any 2013 als premianencs.

Etiquetes:

Ple

Més notícies

Cultura