Segueix-nos!

Francesc Triola

23 de juny de 2023

Societat

Societat

Premià de Mar es podrà acollir a les mesures per limitar els preus del lloguer

Francesc Triola

La Generalitat proposarà al Govern central aplicar a Premià de Mar i a vint-i-quatre municipis del Maresme les mesures per limitar els preus del lloguer que preveu la Llei estatal pel dret a l’habitatge. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) va publicar ahir l’anunci del Departament de Territori de la Generalitat d’informació pública per delimitar els municipis que s’hi inclouen com a zones de mercat residencial tensionat. Un total de 140 municipis, on viuen 6,2 milions de persones, on s’ha valorat que hi ha una oferta insuficient d’habitatge assequible i que, per tant, compleixen els requisits que marca la llei.

Els muncipis tensionats a la comarca del Maresme són Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt,  Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, El Masnou, Mataró, Montgat, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

L’anunci publicat ahir en el DOGC, obre un període d’informació pública de vint (20) dies perquè administracions, entitats i particulars puguin presentar al·legacions. Un cop finalitzat, es respondran les al·legacions rebudes i la resolució final es notificarà al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que serà qui finalment les podria aprovar.

Recordem que les dades sobre mercat d’habitatge al Maresme el 2022 situen Premià de Mar com la població amb menys sòl vacant i Vilassar de Mar com la més cara de la comarca.

Més notícies

Cultura