Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

1 de juny de 2023

Infraestructures

Infraestructures

La setmana vinent s’inicia la primera promoció d’habitatges a Premià de Mar on hi haurà pisos de lloguer subvencionats per l’Ajuntament

Joaquim Aguilar
Actualment part de la finca s'utilitza com a aparcament municipal

Tret de sortida a la primera experiència a Premià de Mar de col·laboració público-privada per una promoció d’habitatges on hi haurà pisos de lloguer subvencionats. Serà a la finca coneguda com la ‘Fàbrica de pijames’, les obres començaran la setmana que ve i el nou bloc de pisos podria ser una realitat d’aquí a un any. En total tindrà 25 habitatges, 16 dels quals seran de lloguer subvencionat. Tot i que els termes exactes de la subvenció s’han d’acabar de definir, la intenció del govern és que l’Ajuntament sufragui part del lloguer en funció de la renda dels llogaters i perquè la part que paguin les famílies no sigui més del 30% dels seus ingressos. Escoltem el regidor d’urbanisme en funcions Antoni Subirà:

Els 16 pisos de lloguer subvencionat seran habitatge d’1 i 2 habitacions. El govern va anunciar l’acord amb la propietat de la finca per fer aquesta promoció l’agost de 2022, i ahir l’alcalde en funcions Rafa Navarro afirmava a xarxes socials que és una “fita” assolida després de “mesos de negociacions, sinergies i bones idees entre ambdues parts”. L’accés a aquests habitatges, com sentíem, es determinarà a partir de les llistes de què ja disposa l’àrea de serveis socials de famílies premianenques amb pocs recursos i amb necessitat d’un habitatge, i només en el cas que un cop coberts aquests casos quedés algun habitatge disponible se’n faria una oferta a altres famílies. Segons Subirà, si la fórmula funciona s’intentarà donar-li continuïtat i repetir l’experiència amb altres promocions:

L’edifici tindrà, a més dels habitatges, dos locals a la planta baixa d’uns 100 i 50 m2 respectivament que seran municipals i als quals es vol donar un ús social. En aquest sentit, segons Subirà, s’està parlant amb l’AVV del Barri Tarter-Maresme per tal que juntament amb aquesta entitat es defineixin aquells usos que puguin potenciar més l’activitat social en aquest barri. La construcció del nou bloc de pisos s’acompanyarà d’un altre canvi en aquell sector, ja que s’obrirà una nova connexió entre el passatge Vallès i la plaça Maresme que serà un passatge peatonal. 

Escolta les declaracions de l’Antoni Subirà:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura