Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

12 d'agost de 2022

General

General

Acord per la ‘fàbrica de pijames’: cessió temporal i pàrquing municipal i futur edifici amb habitatge social per al barri Maresme

Joaquim Aguilar

L’equip de govern premianenc ha anunciat avui que s’està a punt de formalitzar un acord amb la propietat de la finca on hi havia antigament la ‘fàbrica de pijames’ que servirà, inicialment i de forma temporal, per obtenir la cessió de l’espai i dedicar-lo a aparcament, i a llarg termini (en el transcurs de 4 anys) per oferir habitatges de lloguer social a l’edifici de pisos que s’hi construirà. Com ha explicat avui el 1r tinent d’alcalde (i ara mateix alcalde accidental) David Gutiérrez, ja el govern de MIquel Buch va establir converses amb la propietat amb aquesta voluntat l’any 2017, però les gestions es van interrompre i la primavera passada es van reprendre per iniciativa del regidor d’urbanisme Antoni Subirà. El que es pretén és que dels 28 habitatges que s’estima que es podran construir en aquest espai, l’Ajuntament bescanviaria la porció que li correspon de cessió municipal per un percentatge d’habitatge social que encara s’ha de concretar:

El pacte, com diem, és que el nou edifici es faci en el decurs de 4 anys. Mentre això no sigui així el conveni que es firmarà ara (la setmana que ve) estipula una cessió que permetrà a l’Ajuntament enderrocar els elements que encara es conserven de l’antic immoble (bàsicament, un mur) i adequar la parcel·la a fi que pugui ser utilitzada com aparcament. Això, ha dit Gutiérrez, permetrà acabar amb el problema de salubritat que ara es produeix en aquell indret (i que fa pocs dies denunciava el grup de Ciutadans) i permetrà també oferir places d’aparcament al veïnat. Recordem que la parcel·la està situada a la cantonada del carrer del Carme amb el passatge Vallès, arran del camp de futbol municipal.

Escolta les declaracions de David Gutiérrez:

Més notícies

Cultura