Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 d'abril de 2024

Educació

Educació

El nou Pressupost Municipal permet que avui el ple posi fil a l’agulla amb les obres de la Mar Nova i també amb la reforma d’Aurora i Joan Maragall

Joaquim Aguilar
Amb el nou Pressupost, el ple ja està en condicions d'aprovar l'inici administratiu de tots 3 processos

El ple municipal d’avui hauria de donar curs a 3 de les obres més importants dels pròxims temps a Premià de Mar (juntament amb la reforma del carrer Jacint Verdaguer): la construcció de la nova escola Mar Nova i la reforma dels carrers Aurora i Joan Maragall, tres actuacions que ja poden començar a caminar en la mesura que ja ha estat aprovat el Pressupost Municipal 2024 i per tant ja es disposa de partides per assumir-les.

En el cas de l’escola, l’equip de govern porta a aprovació la contractació conjunta de redacció del projecte i execució de les obres, és a dir, l’expedient que permetrà obrir la licitació del projecte executiu. Segons ens indica el regidor d’urbanisme Antoni Subirà, s’estima que en el termini d’uns 2 mesos el projecte es podria haver encarregat i a partir d’aquí al cap d’uns 2 mesos més es podria disposar ja del document que permetrà fer la licitació dels treballs per adjudicar-los a una empresa constructora. Tot plegat, si es compleixen les previsions, ens portaria a finals de 2024 o principis de 2025 per poder iniciar les obres, tot i que -com s’ha fet notar des del govern- serà el mateix projecte que ara es licitarà el que haurà de fixar el moment idoni per al tret de sortida de l’actuació. Recordem que el pressupost global d’aquesta actuació, amb projecte i obres, és d’uns 5 milions d’euros. 

Les obres al carrer Aurora i Joan Maragall van un pas per davant administrativament parlant perquè ja existeix projecte d’obres i ara es porta a aprovació la licitació de les obres, i es confia que un cop licitades i adjudicades puguin començar passat l’estiu. En aquest cas els pressupostos de la licitació s’enfilen a 449.811,05€ euros d’import de sortida per Aurora (finançament provinent de la Diputació de Barcelona) i 307.493,77 per Joan Maragall (que també es finança a partir de fons externs que s’estan acabant de tancar en aquests moments). En tots dos casos es tracta d’una reforma homologable a les que s’han fet els últims temps a carrers com Sant Cristòfol o Girona i que també es farà a Jacint Verdaguer: actualització de clavegueram i serveis i conversió de la calçada en plataforma única.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura