Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

9 d'abril de 2024

Comerç

Comerç

Arriba l’hora del carrer Jacint Verdaguer

Joaquim Aguilar
La reforma cobrirà el tram que va del carrer Marina fins el carrer Joan Prim

El regidor d’urbanisme Antoni Subirà ens ha donat avui les primeres pistes i els arguments principals de l’obra de reforma del carrer Jacint Verdaguer, una de les actuacions de més envergadura que durà a terme l’Ajuntament els pròxims mesos i que va rebre l’aval econòmic la setmana passada amb l’aprovació del nou Pressupost Municipal. 

L’obra, que té un pressupost aproximat d’1 milió d’euros, consistirà a renovar els serveis subterranis (començant pel clavegueram) i a transformar la superfície per convertir el carrer en plataforma única des del carrer Marina fins a Joan Prim, en la línia del que s’ha fet els últims anys en altres carrers, començant per la Gran Via. Tot plegat, segons Subirà, una actuació “complicada” perquè es farà al centre del nucli urbà però un projecte estratègic tant en matèria de serveis com en matèria comercial:

Donat que el projecte constructiu ja està fet, perquè es va fer simultàniament al projecte de la Gran Via (i fins i tot va ser presentat als comerciants durant l’any 2017), el calendari que seguirà l’actuació serà el següent, segons la previsió actual: abans de l’estiu s’hauria d’obrir la licitació i la intenció és que les obres comencin abans de final d’any. Després d’això s’estima que s’allargaran per espai de 6 a 8 mesos. 

Un dels aspectes que no està del tot decidit pel que fa a la configuració que tindrà el nou carrer, segons ha explicat Subirà, és el de l’aparcament, ja que la voluntat és donar la màxima prioritat al vianant: són aquest esperit i la intenció de reactivar comercialment el sector el que han d’orientar les decisions que es prenguin en aquest sentit. 

Afegim per últim, en el terreny pressupostari, que el prop d’1 milió d’euros que costaran les obres provenen sobretot del cànon que percep l’Ajuntament de la concessionària de l’aigua per l’explotació del servei i per l’ús que fa de la via pública premianenca.

Escolta les declaracions de l’Antoni Subirà:

Més notícies

Cultura