Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 d'octubre de 2023

Infraestructures

Infraestructures

Avança la instal·lació de plaques a edificis municipals però s’encalla la creació de comunitats energètiques

Joaquim Aguilar
S'ampliarà la superfície de plaques al terrat de ca l'Escoda i se'n posaran a 7 equipaments més (foto: Ajuntament de Premià de Mar)

L’Ajuntament ja ha adjudicat la instal·lació de plaques solars a un primer grup d’edificis municipals de la vintena que està previst dotar d’aquest equipament. Segons ha explicat avui l’oficina Premià Energia, divendres passat es va adjudicar el contracte i la previsió és que els treballs d’instal·lació es comencin a fer abans de final d’any i quedin enllestits entre febrer i març de 2024. En concret en aquesta primera fase es treballarà en 8 edificis municipals. Escoltem l’Albert Puig, de Premià Energia:

Els 8 edificis on s’instal·laran plaques en aquesta fase seran la biblioteca, la fàbrica del Gas, Can Roure, l’escola bressol municipal, el centre cívic, ca l’Escoda (on ja hi ha plaques i se’n posaran més), l’edifici de l’Amistat i l’edifici de Santa Tecla, aproximadament 2.400 m2 de plaques capaces de generar 300 kWp de potència i, en conseqüència, un estalvi energètic anual d’uns 80.000€. El pressupost de l’actuació s’enfila a 466.601€, i la intenció del govern és continuar el desplegament en la resta d’equipaments previstos al llarg de 2024 i els anys posteriors. 

D’altra banda Puig ha explicat que la comunitat de veïns que va ser elegida el juny passat per dur a terme la primera experiència de comunitat energètica a Premià de Mar s’ha fet enrere i ara l’Ajuntament negocia amb una altra candidata:

Mira l’entrevista a l’Albert Puig:

YouTube player

Més notícies

Cultura