Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

2 de juny de 2023

Medi Ambient

Medi Ambient

La prova pilot de les comunitats energètiques ja té una primera comunitat elegida

Joaquim Aguilar
Edifici de la comunitat elegida, que comprèn escales a la Gran Via i a Pau Roig

L’oficina Premià Energia ha fet públic que ja s’ha elegit la primera comunitat de veïns que participarà en la prova pilot de creació de comunitats energètiques a Premià de Mar. 

Abans d’ahir dimecres va finalitzar el període dins el qual es podien presentar sol·licituds per participar d’aquest projecte, i finalment hauran estat 17 les comunitats candidates. La proposta era acollir una instal·lació d’energia solar sufragada per l’Ajuntament i després repartir l’energia obtinguda entre la mateixa comunitat, famílies vulnerables i altres comunitats (per mitjà d’un preu públic). De les 17 comunitats que s’hi van presentar, 11 van ser considerades aptes i d’aquestes, per raó de la superfície disponible (que determina la potència final) ha estat escollida la comunitat dels edificis de la Gran Via 242-244 i Pintor Pau Roig 37-39, edificis que formen part del conjunt residencial del Vallpremià.

N’ha parlat avui a Premià Mèdia el responsable de Premià Energia, Albert Puig, que ha dit que en el futur algunes de les comunitats descartades podrien acabar participant del projecte si es considera que la prova ha funcionat. En aquesta primera edició, el pressupost disponible (50.000€) ha estat clau:

Una vegada elegida la comunitat comença una segona fase del projecte que hauria de culminar amb les obres d’instal·lació passat l’estiu. I després arribarà, potser, la fase més lenta: l’obtenció del permís de l’empresa distribuïdora, que en molts casos està sent un tràmit feixuc:

Recordem que el projecte de les comunitat energètiques ofereix la instal·lació sense cost de plaques solars a comunitats de veïns, i que l’energia generada es repartirà de la següent manera: 25% pel titular de la coberta, 25% per habitatges en situació de vulnerabilitat i 50% per habitatges que així ho desitgin a través de preu públic.

Més notícies

Cultura