Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

14 d'abril de 2023

Comarca

Comarca

Visita a l’IRTA ahir del Departament d’Acció Climàtica i l’alcaldessa Vinyals per conèixer l’espai que acollirà la nova Escola Agrària

Joaquim Aguilar
La comitiva que ahir va visitar les instal·lacions de l'IRTA

A Cabrils ahir diijous feien un acte protocolari de visita a les instal·lacions que acolliran, a partir del setembre, la nova Escola de noves tecnologies i horticultura, que estarà situat a les instal·lacions de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). Hi van ser concretament en representació del Departament d’Acció Climàtica el secretari d’Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, el director general d’Empreses Agroalimentàries Joan Gòdia, i el director dels Serveis Territorials a Barcelona, Josep Pena, i els ha rebut l’alcaldessa de Cabrils, Maite Viñals. 

Segons informa el mateix Departament, es van visitar els espais de l’IRTA que es destinaran a aquesta escola i que seran ocupats per set docents, un administratiu i un oficial agrari en una primera fase d’ocupació de l’escola. La creació de la nova Escola Agrària obeeix, segons la Generalitat, a la necessitat d’oferir formació contínua al sector agroalimentari en l’àmbit de les noves tecnologies i l’horticultura. Pel que fa a l’horta, aquesta necessitat ha estat reivindicada des de fa anys per part del sector mateix i les organitzacions representatives per tal de cobrir algunes zones importants en la producció hortícola de Catalunya, com són les comarques del Maresme, Baix Llobregat, Vallès Occidental i  Oriental, i l’àrea metropolitana, entre altres. I amb relació al vessant tecnològic, es considera necessari implementar les noves tecnologies en el sector com a solucions per a enfortir-lo i fer-lo més competitiu i eficient. El Servei de Formació Agrària del Departament d’Acció Climàtica està format per quinze Escoles Agràries distribuïdes per tot el territori català. 

Etiquetes:

Cabrils

Més notícies

Cultura