Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 d'agost de 2023

Comarca

Comarca

‘Vestim el Lluís i la Maria’: els Geganters de Vilassar de Dalt busquen mecenes per als nous vestits dels únics gegants centenaris en actiu del Maresme

Joaquim Aguilar
El Lluís i la Maria a l'església de Sant Genís durant la passada Festa Major dels Sants Màrtirs (foto: captura d'un vídeo de Tres quarts de 15)

La colla dels Geganters de Vilassar de Dalt han iniciat ara una campanya de micromecenatge per tal de completar la restauració dels gegants centenaris Lluís i Maria, una parella única al Maresme perquè són l’únic cas de gegants centenaris i originals de la comarca que encara estan actius. L’any 2020 la colla va obrir un projecte per restaurar les figures i retornar-los el seu aspecte original tant com fos possible, projecte que es va endarrerir a causa de la pandèmia. Finalment la restauració -a càrrec del prestigiós artesà navarrès Aitor Calleja- es va poder començar l’octubre de 2022, i l’abril passat els renovats Lluís i Maria ja es van poder presentar en públic en un acte multitudinari. Però ara la colla, com ens explica el Cèsar Carmona (membre de la colla), vol completar el procés amb uns nous vestits que també ha fet el mateix Calleja, i pels quals necessita finançament:

Les opcions de col·laboració econòmica són diverses, i totes tenen una gratificació. Van dels 10€ fins al 100€, però si alguna família o empresa vol apujar l’aportació també ho pot fer; l’objectiu és cobrir els prop de 5.700€ que han costat els vestits, que ja estan fets i que el Lluís i la Maria estrenaran en públic el dia 24 d’agost en el marc de la Festa Major dels Sants Genís. Les recompenses per als mecenes són molt diverses i van des d’un agraïment a xarxes socials o una foto exclusiva amb els gegants fins a la inscripció del nom de les persones que hagin fet els donatius en una placa que s’instal·larà a l’interior dels gegants (per als donatius de més import).

Escolta les declaracions d’en Cèsar Carmona:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura