Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

26 de gener de 2023

Educació

Educació

Unes 100 persones, segons els convocants, van acudir ahir a la concentració davant del CAP de Premià de Mar, on les vagues van tenir poc seguiment

Joaquim Aguilar
Els manifestants es van concentrar davant l'ambulatori de Premià de Mar (Foto: CNT)

Al voltant d’un centenar de persones, segons l’organització, van secundar ahir la concentració que convocaven davant l’ambulatori de Premià de Mar la plataforma formada per l’AVV del barri Cotet, la CNT i Marea Pensionista, una concentració per reclamar millores a l’atenció primària a l’ABS de Premià i una concentració que aquesta tarda es torna a convocar aquest cop davant el CAP Víctor Català de Premià de Dalt. En concret aquestes 3 entitats fan una campanya per reclamar que tornin les especialitats mèdiques que van desaparèixer de l’ambulatori de Premià de Mar després de la pandèmia (entre altres, oftalmologia, cardiologia, traumatologia o otorrinolarinologia) i, de l’altra, perquè es creï un servei d’urgències i també més metges especialistes al CAP Víctor Català. A aquestes demandes ahir s’hi sumava, però, posar de manifest el suport de la plataforma a la vaga convocada al sector sanitari, vaga que segons les xifres que ofereix el Departament de Salut va tenir un seguiment molt baix a la regió sanitària Metro Nord: entre l’1 i l’1’5% del personal segons els torns. 

El seguiment de la vaga de docents que també es convocava ahir i que continua avui dijous també va ser anecdòtic a Premià de Mar: pel que ens han informat les escoles i l’institut, només en aquest últim va obtenir una certa repercussió: un 5% dels professors la van secundar i un 70% dels alumnes. A les escoles, no va afegir-se a l’aturada ni un sol mestre.

J.Aguilar

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura