Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 d'octubre de 2023

Comerç

Comerç

Una campanya informativa per als comerços enceta aquest dijous el compte enrere per l’arribada de la recollida de brossa porta a porta

Joaquim Aguilar
Foto: Ajuntament de Manlleu

Compte enrere per l’entrada en vigor del nou sistema de recollida de brossa porta a porta per als comerços premianencs. Ahir l’Ajuntament informava que demà passat dijous s’enceta una campanya informativa que s’allargarà dues setmanes i que servirà perquè l’1 de novembre ja es pugui començar a practicar la nova modalitat de recollida, que es pretén que quedi implantada al 100% a l’inici de 2024. 

La campanya -que ha estat precedida de reunions amb les entitats comercials- s’allargarà 2 setmanes durant les quals 6 persones acreditades visitaran tots els establiments per explicar-los que quan s’adopti el nou sistema l’Ajuntament farà exclusivament recollida porta a porta i ja no podran fer servir els contenidors del carrers ni portar les fraccions de rebuig, orgànica, paper i cartró i d’envasos a la deixalleria. Escoltem el regidor de comerç Xavier Gatius, que parla de la campanya informativa i fa notar que el nou sistema, encaminat a millorar els índexs de reciclatge del municipi, premiarà la bona separació de les fraccions:

En concret es faran 4 recollides setmanals d’orgànica, 3 de rebuig, 2 d’envasos i paper i cartró i 1 recollida de vidre. Val a dir que, com passa actualment, els comerços continuaran tenint l’opció alternativa de contractar empreses privades autoritzades que els facin la gestió dels seus residus. 

En el marc de la campanya informativa l’Ajuntament també ha posat a disposició dels comerços una adreça de correu (mediambient@premiademar.cat) i un telèfon (93 741 74 11) per resoldre dubtes. Recordem per últim que el nou sistema de recollida de residus comercials és l’avantsala de l’arribada, durant el primer tram de 2024, dels nous contenidors intel·ligents per a ús de la ciutadania, contenidors que funcionaran mitjançant un sistema electrònic d’identificació personal. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura