Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

4 d'agost de 2023

Societat

Societat

Un seixantena de premianencs ja han demanat prendre part del programa pilot Atenea d’assistència virtual a gent gran

Joaquim Aguilar
Sessió de treball de definició del programa per part de l'Associació de Benestar i Desenvolupament (Foto: ABD)

Ja són unes 60 les persones que han demanat participar de la prova pilot del programa Atenea d’assistència a gent gran que es farà a Premià de Mar al llarg del curs vinent juntament amb quatre municipis catalans més. Ho ha explicat la regidora premianenca de serveis socials Cesca Domènech en una entrevista al programa Obert x Vacances d’aquesta casa, que ha dit que tan aviat com s’arribi als 100 inscrits (que és el volum de participants que es demanen a cada municipi) l’Ajuntament s’hi dirigirà per carta per explicar-los amb exactitud el procediment que se seguirà, i posteriorment rebran la visita d’un tècnic de l’equip que durà a terme la prova:

Recordem que, com va explicar Domènech fa uns dies a Premià Mèdia, el projecte Atenea l’impulsa el Departament de Drets Socials juntament amb l’Associació Benestar i Desenvolupament i l’empresa de serveis digitals Momentum Analytics, i oferirà assistència virtual a persones grans en el seu àmbit domèstic per mitjà d’una solució tecnològica que permet interactuar amb la veu amb un telèfon mòbil. La primera fase, com diem, pertoca als cinc municipis que prendran part de la prova al llarg d’un any i consisteix a localitzar 100 persones majors de 65 anys que hi vulguin participar. Per trobar-les l’Ajuntament ha acudit a 3 vies:

Els altres 4 municipis i territoris que prendran part de la prova són Sant Feliu de Llobregat, Mollet del Vallès, Manlleu i la Vall d’Aran. Els veïns de Premià de Mar que hi estiguin interessats poden sol·licitar-ho a través del correu serveissocials@premiademar.cat o bé per telèfon al 93 741 74 04.

Més notícies

Cultura