Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

15 de maig de 2023

Comarca

Comarca

Un projecte de mobilitat sostenible del Consell Comarcal vinculat a l’EuroVelo obté 3 milions d’euros provinents dels Next Generation

Joaquim Aguilar

El Consell Comarcal ha obtingut una subvenció provinent dels Fons Next Generation de 3 milions d’euros per a l’impuls de nous recorreguts en bicicleta per la comarca encaminats a fomentar la mobilitat sostenible del territori.

Segons informa una nota de premsa, el projecte el presentava l’Àrea de Projectes Estratègics i Europeus del Consell Comarcal en el marc del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023. I en concret consisteix, principalment, a crear un apèndix al recorregut que proposa Catalunya a la Xarxa EuroVelo, que connecta el continent europeu amb 17 rutes ciclistes, una de les quals passa per Catalunya. L’eix principal l’executa el Departament de Territori en el marc de la pacificació de la N-II, i la inversió que farà el Consell Comarcal complementarà aquest eix amb eixos transversals que uneixen la costa amb l’interior de la comarca. A més d’això es vol contribuir a generar un turisme més sostenible implementant algunes de les mesures que s’inclouen en el document Estratègia Comarcal 22-30 de Transició Energètica i Adaptació Climàtica, recentment aprovada pel Consell Comarcal, i que planteja fins a 20 actuacions en camins, rieres, platges i boscos de la comarca. 

Més notícies

Cultura