Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

21 de maig de 2024

Comarca

Comarca

Un nou model de gestió de rieres i un plec d’accions als boscos, primers grans reptes de la nova àrea de medi natural del Consell Comarcal

Joaquim Aguilar
Paisatge muntanyós maresmenc

El govern del Consell Comarcal porta a aprovació del ple d’avui una proposta d’acord de mesures per combatre el decaïment forestal al Maresme provocat per la sequera i, paral·lelament, aviat s’enllestirà l’estudi previ que hauria de donar curs a un nou servei integral de gestió de rieres. Ho va explicar la setmana passada en aquesta casa la cabrilenca Marta Gómez Pons, consellera delegada de la nova àrea de medi natural, que s’ha creat en aquest mandat. Amb relació a les accions als boscos, Gómez va advertir de l’increment de riscos que s’ha produït arran de la sequera i també de les particularitats urbanístiques de la comarca, que fan que hi hagi moltes zones habitades molt a prop dels boscos:

Pel que fa a les rieres, la consellera va assenyalar la necessitat que se superi l’actual estadi competencial (en què intervenen segons els trams l’ACA i els municipis) i s’escometi un pla director amb accions coordinades. Per fer-ho, com diem, aviat finalitzarà un estudi previ que ha fet el Consell Comarcal:

Segons informava ahir Ràdio Tordera, el Consell Comarcal té previst celebrar un ple monogràfic dedicat a aquesta qüestió. I fem notar també que la nova taula que ara es constituirà per la gestió del litoral del Maresme, impulsada en l’últim Consell d’Alcaldies, contempla involucrar els municipis de muntanya justament per la implicació que tenen, a través de les rieres, en la configuració del litoral. 

Marta Gómez Pons va parlar també de manera genèrica del sentit d’aquesta nova conselleria, que situa com la seva voluntat principal el lideratge, la coordinació i l’harmonització de totes aquelles accions que puguin dur a terme els diferents agents que intervenen en la salut del territori:

Mira l’entrevista a la Marta Gómez:

YouTube player

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura