Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

6 de juny de 2023

Comarca

Comarca

Un manifest demana a Mataró un govern d’esquerres multipartit i Bote s’obre a acords a la dreta i l’esquerra del PSC “sense arribar als extrems”

Joaquim Aguilar
Ajuntament de Mataró

A Mataró, a l’espera que els resultats del 28M es materialitzin en algun acord de govern, aquests dies ha transcendit una iniciativa ciutadana per demanar un gran pacte d’esquerres, i mentrestant David Bote es mostra ambigu respecte els seus moviments i preferències.

Informa de totes dues coses El Capgròs: com diem, un col·lectiu d’una quarentena de persones ha impulsat un manifest que ara busca noves adhesions que proposa la formació d’un govern de 17 regidors (dels 27 que té el ple) format pels quatre grups d’esquerres: el PSC, ERC, En Comú Podem i la CUP. El manifest ho justifica afirmant que seria un “govern potent que representaria amb riquesa, diversitat i transversalitat la realitat sociològica de la ciutat”. Admeten que un acord d’aquest tipus “comporta dificultats i renúncies” però que “la ciutadania de Mataró és un bé superior” que ho justifica. El manifest, que va començar-se a gestar l’endemà mateix de les eleccions, també apel·la a la necessitat de donar resposta a l’entrada de Vox a l’Ajuntament, que consideren “del tot perniciosa per la democràcia”. 

D’altra banda ahir aquest mateix mitjà publicava una entrevista a David Bote, alcalde en funcions i cap de llista del PSC, que ha obtingut un regidor més (11) però que no té majoria absoluta. Preguntat per les seves preferències ha admès que “una coalició seria el més estable dels escenaris” però també ha dit que hi ha altres maneres de governar, i que s’ha mostrat obert a contactar amb totes les forces, a l’esquerra i a la dreta del PSC però sense arribar, ha dit, “als extrems”. Amb relació a la irrupció rotunda de VOX, Bote ha demanat “separar els dirigents de la formació de la ciutadania que els ha donat suport”: afirma que el govern de Mataró ha de donar resposta a allò que preocupa als votants de VOX.

Etiquetes:

Mataró

Més notícies

Cultura