Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

4 d'abril de 2023

Infraestructures

Infraestructures

Un acord recent de l’ACM en compres agregades permetrà l’Ajuntament accelerar prop d’un any la instal·lació de plaques solars en equipaments

Joaquim Aguilar
Plaques solars al terrat de Ca l'Escoda

L’Ajuntament disposarà d’aquí a un mes, aproximadament, dels 21 projectes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals, després de la licitació i l’adjudicació de la redacció a l’empresa Venersol. En condicions normals, amb aquests projectes començaria un procés de licitació de les actuacions que, en el millor dels casos, podria concloure a finals d’any, però la setmana passada l’Associació Catalana de Municipis va aprovar un acord marc per a compres agregades que ara permetrà els Ajuntaments associats accedir a les empreses ja seleccionades per l’ACM i, d’aquesta manera, saltar-se mesos de tramitació. Escoltem el responsable de l’oficina Premià Energia, que acompanya l’àrea de serveis territorials en aquesta actuació. Albert Puig:

En concret l’Ajuntament contempla invertir en aquesta actuació al llarg de l’any 838.000€ a partir de fons propis (que inclouen una part de romanent d’aquest any i de l’any 2022) als quals es podrien afegir 1’5 milions més supeditats a l’arribada de subvencions. S’estima que aquest sistema d’autoconsum podria generar un estalvi econòmic anual al consistori d’uns 250.000€.

Més notícies

Cultura