Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

28 de febrer de 2024

Medi Ambient

Medi Ambient

Últimes hores per anar als punts informatius de la controvertida campanya de la brossa

Joaquim Aguilar
Punt informatiu de l'Escola de Música un dels primers dies de la campanya

Demà dijous 29 de febrer serà l’últim dia que romandran oberts els 3 punts informatius que va obrir l’Ajuntament per informar sobre el nou model de recollida de brossa domiciliària i per lliurar les targetes i les claus de aplicació que permetran obrir els nous contenidors intel·ligents. Un dispositiu que es va activar el 6 de febrer i que haurà estat la punta de llança d’una campanya informativa controvertida, per les queixes que ha motivat des de l’oposició política i també de molts veïns a través de xarxes socials, i una campanya que segons ha dit el titular de medi ambient Pep Ripollès no s’acabarà demà sinó que s’allargarà “tant com calgui” per tal que tothom en pugui estar convenient informat. Un objectiu, aquest, que com diem està lluny d’assolir-se, segons l’oposició, que fins i tot -en el cas del grup socialista- ha demanat que s’ajorni la implantació del nou sistema. Recordem les paraules de la portaveu Luz Cánovas i la resposta de Ripollès al ple de febrer:

El mateix Pep Ripollès indicava en aquest ple que en aquell moment s’havien lliurat el 50% de les targetes. De moment no se’ns ha informat de l’últim recompte. Val a dir que, segons ens indiquen avui fonts municipals, un cop tanquin els 3 punts informatius, les persones que encara no disposin de les targetes podran sol·licitar-les i es podrà continuar sol·licitant informació i assistència al correu electrònic residusdomiciliaris@premiademar.ca o al telèfon 93 595 50 92, canals que ja han estat operatius tots aquests dies.

Recordem que els punts informatius estan a l’Escola de Música, al pavelló Voramar i a la Fàbrica del Gas i obren de 9.30h fins les 19.30h. Allí el personal que atén els veïns no només els ha estat lliurant targetes i contrasenyes sinó que també els ha ofert l’oportunitat de provar-les i de veure com funcionen els nous contenidors que, segons s’ha anunciat, començaran a aterrar als carrers al llarg d’aquest mes de març. Premià Mèdia va capturar en un d’aquests punts informatius les impressions d’un seguit de veïns al voltant del canvi de model i de la campanya, impressions particulars i molt provisionals i també una mica contradictòries, perquè expressen aprovació però al mateix temps una desconfiança important respecte la capacitat de la població d’adaptar-se al nou sistema:

Etiquetes:

brossa

Més notícies

Cultura