Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

12 de maig de 2023

Comarca

Comarca

Treballadors de la Fundació El Maresme participen en la producció de la primera col·lecció Desigual feta sota criteris circulars

Joaquim Aguilar
Captura del vídeo que ha publicat Desigual amb treballadors de la Fundació El Maresme

La Fundació El Maresme, entitat de referència al Maresme en l’àmbit de la integració social i millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual, participa ara mateix en la producció d’una nova col·lecció de roba circular de la marca catalana Desigual.

Segons ha informat El Capgròs aquesta setmana, es tracta de la col·lecció The Circular Denim Project, que és la primera d’aquestes característiques que posa al mercat aquesta marca, ja que les peces estan confeccionades amb criteris de circularitat i proximitat. En concret la Fundació El Maresme, a través del seu Centre Especial de Treball (CET) en què ocupa més de 200 persones, ha treballat amb la marca de moda en el desmuntatge de les teles, separant el teixit del seu forniment, extraient les parts metàl·liques, botons i cremalleres de les peces que després seran utilitzades en la fabricació de les noves peces.

La directora de producte de Desigual, Clara Delmuns, ha afirmat que “amb aquest projecte es fa un pas endavant per crear una moda més respectuosa amb l’entorn, tant social com mediambiental, promovent una segona vida per als teixits”. L’empresa ha elaborat diverses peces audiovisuals que mostren tot el procés de producció, en el qual com diem, participen treballadors de la Fundació El Maresme. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura