Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

7 de febrer de 2023

Comarca

Comarca

Transcedeixen més detalls sobre l’operatiu antidroga de diumenge a Mataró, un dels més importants de la història al Maresme

Joaquim Aguilar
Els farcells de marihuana comissats (foto: Mossos d'Esquadra)

Ja han transcendit més detalls sobre l’operació policial de diumenge a la matinada al port de Mataró que va desembocar en la detenció de 15 individus per presumpte tràfic de droga. Segons explicava ahir El Capgròs i TVMataró, que informen a partir de fonts oficioses perquè Mossos encara no n’ofereixen informació oficial, cap a les 4 de la matinada va entrar al port una embarcació de gran potència i al primer moll, on hi abunden vaixells de luxe, es va produir el desembarcament, que va ser albirat per un vigilant del port. Tot i que les cròniques parlen d’una sola llanxa, posteriorment entra en escena una segona embarcació. Sigui com sigui, sembla que els Mossos ja tenien la situació controlada abans que el vigilant avisés, perquè de manera pràcticament immediata i amb ajuda de Policia Local i Policia Marítima, van arribar al recinte i van tancar els accessos per evitar fugides. Quan van arribar, però, la llanxa o les llanxes ja havien marxat, però un grup nombrós de persones estava carregant 50 farcells plens de droga, molt probablement haixix, en almenys dues furgonetes. En veure arribar els agents van intentar fugir i un dels agents, segons han dit fonts policials a Europa Press, va disparar trets a l’aire per dissuadir-los. Tot seguit es van fer les detencions, i segons alguns mitjans entre els arrestats hi ha persones de nacionalitat espanyola, britànica i senegalesa. Paral·lelament es va comissar uns 50 farcells de haixix d’uns 30 kg cadascun. 

Les dues embarcacions van aparèixer hores més tard abandonades en un punt proper del port, i van ser custodiades per la Policia Marítima que les van amarrar al Port Balís de Sant Andreu de Llavaneres. La investigació continua oberta per part dels Mossos, que han demanat al Port de Mataró les imatges de les 122 càmeres que hi ha a les instal·lacions. A l’espera que avanci els treballs policials, però, es tracta d’un dels operatius antidroga més espectaculars que es recorden a la comarca.

Etiquetes:

Detencions | Marihuana

Més notícies

Cultura