Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

30 d'octubre de 2023

Comarca

Comarca

Territori anuncia que és imminent l’arribada dels 384 milions de Madrid per la N2 i la C32

Joaquim Aguilar
Ester Capella el dia que va anunciar a Mataró la signatura de l'acord amb Madrid per l'arribada dels 384 milions (foto: Departament de Territori)

La inversió de 384 milions d’euros des de Madrid per la mobilitat al Maresme (pacificació de la N2 i connectivitat de la C32) podria estar més a prop: aquest dissabte la Consellera de Territori Ester Capella, que va ser a Mataró, va anunciar que s’havia assolit un acord amb el Ministeri de Transports i Mobilitat del govern espanyol per iniciar la tramitació administrativa i econòmica que ho ha de permetre.

N’informava per xarxes socials el mateix Departament i després se’n feia ressò l’ACN, que afirmava que la signatura de l’acord es podria fer en els propers dies o setmanes. Capella va ser a Mataró per prendre part la celebració del 175è aniversari del primer ferrocarril de la península Ibèrica entre Barcelona i Mataró, i allí va coincidir, entre altres, amb el secretari d’Estat del Ministeri, David Lucas. Segons la Consellera, la inversió al Maresme és un “deute històric” de l’Estat. 

Amb la signatura d’aquest acord i si efectivament es materialitza la inversió, es desencallarà un procés que els últims mesos s’havia tornat a paralitzar, com ja denunciaven alguns grups polítics i l’entitat Recuperem el Baix Maresme, que veien en la ‘desaparició’ dels Fons Next Generation de l’equació del finançament i el trasllat a Madrid de la responsabilitat l’enèsim pretext per tornar a endarrerir l’actuació. 

Val a dir que la Consellera Capella –segons informava El Capgròs– va aprofitar la seva intervenció en l’acte de Mataró per criticat novament el “caos” de Rodalies i va tornar a reclamar el seu “traspàs integral” a la Generalitat. Van participar d’aquest acte, a més de Capella i Lucas, el president de Renfe, Raül Blanco; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret i els alcaldes de Barcelona i Mataró, Jaume Collboni i David Bote.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura