Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

9 de gener de 2023

Comarca

Comarca

Teià acomiada l’il·lustre ninotaire Toni Batllori, fill d’aquest municipi que va morir la matinada de diumenge

Joaquim Aguilar
Toni Batllori (Foto: Ajuntament de Teià)

El municipi de Teià ha acomiadat aquest cap de setmana passat el dibuixant Toni Batllori, fill d’aquesta població, que va morir la nit del 6 al 7 de gener. Com informava el consistori teianenc, les banderes de l’Ajuntament van onejar a mig pal dissabte i diumenge; dissabte se’n va fer la vetlla al tanatori de Teià i la cerimònia de comiat es va fer ahir diumenge al migdia al mateix cementiri teianenc. 

Batllori va néixer a Barcelona el 1951 i va començar a publicar vinyetes a finals dels anys seixanta a revistes com Oriflama i Patufet, i més endavant també ho va fer a El Papus, El Noticiero Universal, l’Avui, Diari de Barcelona, El País i els setmanaris El Triangle i El Jueves. El 1991 va entrar començar a treballlar a La Vanguardia, on els últims temps ha analitzat l’actualitat política amb la tira còmica Ninots. A Teià era el responsable del Fons Batllori, que custodia i divulga la figura i l’obra del seu pare, el dibuixant Antoni Batllori Jofré. Des d’aquest espai, situat a La Unió, Toni Batllori s’encarregava de dinamitzar cada any un taller de còmic adreçat a estudiants d’aquesta població, i a més d’això va participar en moltes altres activitats culturals del municipi. 

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha afirmat que es “perd un intel·lectual d’esperit crític d’una gran dimensió i un ninotaire polític de referència”, i la regidora de cultura Olga Parra ha fet notar que Batllori es va mantenir “crític i vital fins a l’últim moment, amb iniciatives de millora en marxa com la restauració d’escultures o la museïtzació del Fons Batllori”.

Etiquetes:

Defunció | Teià

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura