Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

4 de maig de 2023

Infraestructures

Infraestructures

Subvenció Next Generation de 704.000€ per a l’Ajuntament que servirà per finançar les pacificacions de Sant Pau, Aurora i Joan Corominas

Joaquim Aguilar
Un dels carrers en els quals s'intervindrà gràcies a aquest ajut és el carrer Sant Pau

L’Ajuntament ha obtingut una subvenció provinent dels Fons Next Generation de la Unió Europea de 704.000€ per a projectes relacionats amb la mobilitat i la sostenibilitat que permetrà donar curs a actuacions de pacificació als carrers Sant Pau, Aurora i Joan Corominas, i també crear nous aparcaments segurs per a bicis i posar en marxa nous instruments de medició de la qualitat ambiental. Totes elles, actuacions consignades al Pressupost Municipal de 2023 però supeditades a l’arribada d’aquests ajuts. Ho anunciava ahir l’alcalde Rafa Navarro a xarxes socials, on felicitava expressament l’equip de serveis territorials i l’àrea econòmica de l’Ajuntament:

També consta entre aquests projectes supeditats a subvenció la pacificació del carrer Jacint Verdaguer, amb una inversió aproximada de 400.000€ però en aquest cas no s’ha obtingut finançament dels Next Generations. Caldrà, diu Navarro, activar altres “palanques”, començant per la Diputació:

L’alcalde ha assenyalat que l’aparcament segur per a bicis s’ubicarà a l’entorn de l’estació de trens, i que -pel que fa a l’actuació de menys envergadura- s’instal·laran nous sensors per mesurar la qualitat ambiental a diferents indrets del nucli urbà. Val a dir que els ajuts que ara s’han concedit cobreixen el 90% de la inversió, mentre que l’Ajuntament ha d’assumir el 10% i l’IVA de l’actuació. Els diners s’incorporaran al Pressupost de forma automàtica a les partides corresponents. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura