Sentència pionera pel premianenc que va matar un cadell a cops, que no podrà conviure amb animals durant quatre anys

Segons li consta a l'Ajuntament, la SAREB ja ha comunicat al jutge la seva decisióExterior dels Jutjats de Mataró

El Jutjat Penal número 1 de Mataró ha emès una sentència pionera condemnant l’home que el 2022 va matar a cops un cadell de gos a Premià de Mar a quatre anys sense tenir ni conviure amb cap animal i una multa de 1.080 euros, segons informava ahir El Mundo. La pena inicial era de presó però el jutge va bescanviar-ho per la prohibició de conviure amb mascotes quan l’acusa va reconèixer els fets i va acceptar la pena imposada. El Codi Penal estableix per aquests casos la prohibició de la tinença, però no la convivència, per això la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), que exercia com a acusació particular, considera que es tracta d’una sentència que “fixa un importantíssim precedent jurídic a Espanya”. Aquesta entitat fa notar que la norma actual permet ‘de facto’ que un condemnat pugui relacionar-se amb animals si no n’és el titular. 

Els fets es van produir la nit del 12 de febrer de 2020 al nucli antic de Premià de Mar: com va informar Mossos d’Esquadra en el seu moment, veïns de la zona van sentir els crits d’un cadell i van avisar la policia. Quan agents de Policia Local i Mossos van entrar a l’immoble, l’acusat, que aleshores tenia 23 anys, es va resistir i va intentar agredir-los. L’animal estava malferit i va morir poques hores després en un centre veterinari. Ara el jutge ha considerat que va colpejar “contundentment i repetidament” el cadell “amb la intenció de provocar la seva mort”. Al judici l’home va admetre que anava molt begut i drogat, va admetre els fets i es va arribar a un acord de conformitat. 

La FAADA ha celebrat la sentència “malgrat que 4 anys puguin semblar poc” perquè la consideren un primer pas fonamental amb vistes a canvis legislatius més profunds.

Translate »