Segueix-nos!

Francesc Triola

18 de novembre de 2022

General

General

Sentència d’inhabilitació per l’exalcalde d’Argentona i cap de llista de Junts que podria posar en perill la seva candidatura

Francesc Triola

A Argentona l’exalcalde i ara candidat de Junts Eudald Calvo que ha estat condemnat pel jutjat de Mataró a 6 mesos d’inhabilitació i a una multa de 4.500 euros per “desobediència greu” per haver impulsat la celebració del referèndum de l’1 d’octubre al municipi i impedir que la Policia Local retirés cartells que animaven a participar en la votació.

N’informa TVMataró, que explica que ahir es va rebre la resolució, que Calvo considera la sentència “injusta” i que ara la podria recórrer. Es dóna la circumstància, però, que no queda clar en quin moment la inhabilitació tindria afectació sobre la candidatura de Calvo, perquè depèn de si es pren de referència la proclamació de llistes, el dia de les eleccions o el moment de rebre l’acta de regidor. Sigui com sigui, Calvo no vol renunciar en cap cas a ser el cap de llista del seu partit. També ha defensat que durant l’1 d’octubre ni va ordenar cap acció ni va signar cap acte administratiu després de rebre la providència del Tribunal Constitucional que instava els alcaldes catalans a evitar qualsevol iniciativa municipal que promogués el referèndum.

Més notícies

Cultura