Sant Joan sense coets ni fogueres a Premià de Dalt, Vilassar de Dalt i Teià

Els únics petards autoritzats seran els de categoria F1 (bombetes, bengales de pal, sortidors)

S’ha confirmat la prohibició que ahir avançava l’alcalde de Teià de l’ús de determinada pirotècnia durant la revetlla d’enguany als termes d’aquest municipi i també de Premià de Dalt i Vilassar de Dalt. Ahir Andreu Bosch anunciava en aquesta emissora una reunió amb Premià de Dalt per adoptar alguna decisió al respecte i ja durant el dia d’ahir aquests dos Ajuntaments i també el de Vilassar de Dalt van publicar sengles bans municipals on es prohibeix des d’ahir i fins el 30 de juny llençar coets i encendre fogueres. En concret a Premià de Dalt i Teià es prohibeix expressament el llançament de voladors, coets, fonts i bateries de categoria F3 a cap indret, inclosos els domicilis particulars, i els únics petards autoritzats seran els de categoria F1 (bombetes, bengales de pal, sortidors, voladors…) i F2 (rodes, traques, bengales, carcasses, tubs xiuladors…) als majors de 12 i 16 anys, respectivament. Per la seva banda a Vilassar de Dalt parlen textualment de coets, focs, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc i puguin enlairar-se. Així mateix, com diem, es prohibeixen les fogueres particulars i en el cas de Vilassar de Dalt i Teià s’indica que l’única foguera autoritzada és la que han organitzat els respectius Ajuntaments. 

Com diem ahir ja anunciava aquesta voluntat l’alcalde de Teià que també és el president del Consorci Parc Serralada Litoral, un Andreu Bosch que més enllà d’aquesta prohibició apel·lava a la responsabilitat dels veïns:

Tots tres Ajuntaments demanen també en els respectius bans que se segueixin en tot moment els consells de seguretat promoguts per la Generalitat de Catalunya, així com les indicacions de la Policia Local.

Translate »