Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

28 d'abril de 2023

Comarca

Comarca

Robatori i destrosses en una aula apícola de la Fundació El Maresme a Cabrera on produeixen mel 11 persones amb discapacitat intel·lectual

Joaquim Aguilar
La masia de Can Parcala a Cabrera de Mar (Foto: Fundació El Maresme)

Robatori i destrosses importants aquesta setmana a Can Parcala, una aula apícola que té la Fundació El Maresme a Cabrera de Mar i que dóna feina a 11 persones amb discapacitat intel·lectual.

N’informa El Capgròs, que assenyala que es tracta d’un projecte d’integració social únic a Catalunya i que ha obtingut molt d’èxit d’ençà que es va crear. La nit de dimarts a dimecres hi van entrar uns lladres i es van endur 500 quilos de mel (entre galledes i pots ja etiquetats), van causar desperfectes greus a l’equipament i també es van endur material divers (com ara eines, però sorprenentment no van tocar altres coses de valor com ordinadors o mobles colonials que hi ha a la masia); tot plegat, per valor d’uns 15.000 euros. Els fets han estat denunciats al Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació.

La Fundació El Maresme ha expressat la seva consternació i ha fet notar que aquesta és pràcticament l’única aula apícola d’Europa que emplea majoritàriament persones amb discapacitat intel·lectual”. Rep alumnes d’escoles d’arreu de Catalunya que aprenen com és fa la mel en unes sessions que conduexien els mateixos empleats de Can Parcala. L’endemà del robatori, ha explicat en Txema Magro, responsable del projecte, molts d’ells estaven desfets. Segons indica el Capgròs, les últimes setmanes hi ha hagut robatoris a diferents finques apícoles del Maresme i d’altres comarques.  L’entitat demana que si algú troba Mel de can Parcala en algun establiment no habitual se’ls avisi, perquè segurament provindrà d’aquest robatori. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura