Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

3 de febrer de 2023

Sanitat

Sanitat

Repunt alarmant de casos de bulímia i anorèxia els últims 4 anys, segons les dades del Consorci Sanitari del Maresme

Joaquim Aguilar
Hospital de Dia de Salut Mental del Consorci Sanitari

Repunt del 68% de casos d’anorèxia i bulímia tractats pel Consorci Sanitari del Maresme els últims 4 anys. Segons informava ahir TVMataró, a partir de les dades facilitades per l’Hospital de Dia de la Unitat Infantojuvenil de Salut Mental del Consorci, que està a Mataró, les xifres han crescut i ho han fet cada cop més entre població més jove; de fet, indiquen que s’estan donant casos de nenes i també nens de només 12 anys. 

En concret el 2018 es van atendre en aquest hospital un total de 15 pacients d’anorèxia o bulímia i el 2022, 47, el triple. I tot plegat sembla que podria tenir molt a veure amb la pandèmia: segons la psicòloga clínica Laia Solves l’ansietat pel confinament i la influència de les xarxes socials va fer que molts joves accentuessin les seves inseguretats amb relació al seu cos.

Al Maresme el tractament d’aquestes patologies comença a les consultes externes de la Unitat de Salut Mental i pot continuar a l’Hospital de Dia, sempre que no calgui fer un ingrés hospitalari. El tractament a l’Hospital de Dia inclou classes, una dieta supervisada per metges i també teràpies de grup i amb la família. Amb el tractament correcte, diu aquesta informació, el 70% dels pacients es recupera.   

Més notícies

Cultura