Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

10 de novembre de 2023

Comarca

Comarca

Remunten les xifres de turistes estrangers al Maresme, que fins aquest setembre ja van ser més que en tot l’any passat

Joaquim Aguilar
Foto: Consorci de Turisme del Maresme

El volum de turistes estrangers al Maresme durant aquest any 2023 indica una remuntada post pandèmia i el setembre ja s’havia superat el total de l’any 2022. El Consell Comarcal ha publicat indicadors obtinguts gràcies a la nova eina estadística ‘Turistes estrangers al Maresme’ de l’Observatori de Desenvolupament Local, que revela que l’any passat van venir 649.339 visitants estrangers mentre que el setembre el registre ja era de 689.207. Aquestes dades, com diem, contrasten amb la davallada que es va experimentar arran de la Covid, on l’activitat turística comarcal es va alimentar sobretot de visitants nacionals. 

Santa Susanna i Calella són les poblacions que han notat un augment més intens (el 23,2% i el 19,9% respectivament), seguida de Malgrat de Mar que suma un increment del 6,09%. Però la tendència també la trobem en municipis amb menor tradició turística, com Caldes d’Estrac, Sant Cebrià de Vallalta o Teià, que han més que duplicat el nombre de turistes estrangers que els van visitar el 2022. A Premià de Mar, segons indica la nova eina estadística, els 3r trimestre de 2020 vam tenir la visita de 1.800 turistes estrangers mentre que aquest estiu n’han estat mil més, 2.818. 

Pel que fa a la seva procedència, França continua sent el primer país emissor, seguit molt de prop per Regne Unit. Més distanciats es troben Alemanya i Països Baixos. 

Més notícies

Cultura