Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

21 de setembre de 2022

General

General

Remuntada clara del turisme al Maresme aquest estiu, que recupera visitants internacionals i conserva el turista nacional que va venir durant la pandèmia

Joaquim Aguilar

Les dades que deixa l’estiu en matèria de turisme al Maresme parlen d’una recuperació pràcticament completa després de la pandèmia i amb alguns indicadors que fins i tot estan per sobre que el 2019. El Consorci de Promoció Turística ha fet públic el balanç dels mesos de juliol i agost, que revelen, d’entrada, que han pernoctat a la comarca durant aquests dos mesos 3 milions de persones, cosa que significa un 37’9% més que l’any passat, i que la taxa d’ocupació ha arribat al 83,7% de mitjana, 20 punts per sobre del 2021. Tot plegat, un cop més amb preferència pels hotels i els càmpings. De fet, com ha assenyalat el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, “en aquest mes d’agost molts dels hotels de l’Alt Maresme han fregat, en certs períodes, una ocupació del 100%”, i també ha augmentat el temps que passen els turistes al Maresme: mentre que la mitjana d’estada de nits de l’any passat va ser de 3,83, aquest any ha estat de 4,36 en els mesos de juliol i agost. 

Hi ha hagut un factor decisiu, en tot plegat, segons indica Joan Aubanell, sotspresident de l’Associació de Càmpings i Ciutats de Vacances de la província de Barcelona: ha tornat el turisme internacional (que durant la pandèmia, lògicament, va minvar molt) i s’ha fidelitzat un turisme nacional que durant la pandèmia va descobrir la comarca perquè es va imposar el turisme de proximitat. Tot i que en termes generals les xifres encara no se situen en els índexs del 2019, el president del Consorci Joaquim Arnó ha afirmat que la situació permet “anar amb optimisme al 2023 com un any de plena normalitat i recuperació”.

Més notícies

Cultura