Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

15 de novembre de 2021

Comunicació

Comunicació

Ràdio Premià de Mar encetarà nova etapa amb la celebració del Premià Fòrum Mèdia, un nou espai de reflexió sobre els reptes del sector

Joaquim Aguilar

Premià de Mar acollirà el dimarts 30 de novembre la primera edició del Premià Fòrum Mèdia, una jornada de reflexió impulsada per Ràdio Premià de Mar al voltant dels reptes actuals dels mitjans de comunicació locals arran de la transformació tecnològica del sector i els nous hàbits de consum. La jornada tindrà una primera part matinal a l’Espai l’Amistat, on es faran fins a 4 sessions de debat, i una segona part de treball a la tarda a les noves instal·lacions de ca l’Escoda, des d’on justament aquell dia s’hi començaran a fer emissions en directe. Les sessions de debat matinals s’encetaran amb la presentació del Pla Estratègic de la Xarxa Audiovisual Local 2021-2025, i després -en la primera sessió de debat- s’abordarà el paper de la tecnologia en la producció i difusió de continguts, un col·loqui que comptarà la participació de dos mitjans amb una experiència molt significativa. Escoltem el director de Ràdio Premià de Mar Francesc Triola:

Les dues sessions següents tractaran, respectivament, sobre les implicacions jurídiques del nou escenari comunicatiu (on es parlarà de la nova Llei de l’Audiovisual, dels drets d’autor o la protecció de dades) i sobre l’exercici del periodisme al S.XXI, que vol fer una aproximació deontològica als nous models i que ho farà amb representants del Col·legi de Periodistes (concrement, l’antiga directora de Ràdio Premià de Mar Núria de José, que és vicedegana del Col·legi), el Consell de la Informació de Catalunya i el Sindicat de Periodistes de Catalunya. Es podrà assistir presencialment a les sessions (prèvia inscripció) però també s’oferiran en directe pel canal de Youtube de l’emissora.

Com dèiem, a la tarda se celebra a les noves instal·lacions de ca l’Escoda una jornada de treball que aplegarà els responsables de les emissores del Maresme adherides a la XAL i que participen de l’Ona Maresme, on, d’alguna manera, aquests mitjans es proposen continuar avançant en els nous reptes que tenen per davant:

La jornada es tancarà simbòlicament a les sis de la tarda amb l’emissió del primer programa de ràdio des dels nous estudis, que serà la primera edició de la nova tertúlia política, que ja es regirà pels criteris que estipula el nou reglament de participació dels electes als mitjans municipals. 

El Premià Fòrum Mèdia començarà, amb la benvinguda i presentació, a un quart de 10 del matí. L’acte inaugural comptarà amb la participació del Conseller Delegat de la XAL, Lluís Garriga, i el mateix Triola. I clourà les sessions a ¾ de 2 del migdia l’alcalde Rafa Navarro

Escolta l’entrevista a Francesc Triola:

Més notícies

Cultura