Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

9 de juliol de 2024

Comarca

Comarca

Punt de Referència, sobre la recerca de voluntaris per acompanyar menors extutelats: “Els mentors surten encantats d’una experiència tan gratificant”

Joaquim Aguilar
Foto: Punt de Referència

L’entitat Punt de Referència continua cercant 40 voluntaris al Maresme amb la responsabilitat d’acompanyar jovent tutelat i extutelat en el seu procés d’emancipació. En plena recerca d’aquests voluntaris, la tècnica de l’entitat, Judith Sampere, ha visitat Premià Media per comentar-nos la tasca que realitza Punt de Referència envers aquestes persones en situació de vulnerabilitat, comentant que, des del 2021, s’han pogut establir més de 40 relacions entre joves i voluntaris.

La cerca de voluntaris va orientada a persones entre els 30 i els 65 anys, tot i que aquestes condicions no són estrictament rígides, i, segons la mateixa Judith Sampere, no hi ha cap problema a valorar diverses situacions per tal de fer excepcions i que tothom que ho desitgi s’hi pugui veure involucrat en aquest projecte. A més, durant la seva visita, la tècnica de l’organització va comentar al programa Ona Maresme la importància d’aconseguir reunir aquests 40 acompanyants: “És molt important fer aquesta difusió captar mentors i mentores, creiem que a la societat d’avui en dia és molt necessari, a més, la gent surt molt satisfeta i és una experiència molt gratificant”.

Aquestes relacions no només tenen com a objectiu ajudar als joves en el seu procés d’emancipació, sinó que també intenten crear un vincle entre aquests i els voluntaris. Per a això, Punt de Referència implementa certes condicions “sine qua non” en el procés, com la de realitzar, com a mínim, una trobada d’una hora i mitja a la setmana durant els primers mesos de relació entre les dues persones implicades.

Per a gaudir de l’experiència com a mentor, cal posar-se en contacte amb Punt de Referència (mitjançant la seva web o per correu electrònic) o consultar l’Agència de suport a les entitats o el Punt de voluntariat (a Mataró).

Redacció: Sergi López

Mira l’entrevista a la Judith Sampere:

YouTube player

Etiquetes:

Immigració

Més notícies

Cultura