Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 d'abril de 2024

Comunicació

Comunicació

PSC i Crida condemnen les desqualificacions a Premià Mèdia i als veïns anti contenidors de l’alcalde, que afirma que mantindrà el guió “malgrat el soroll”

Joaquim Aguilar

Ja són dos els grups polítics municipals que han emès comunicats de condemna a les declaracions que feia divendres l’alcalde Rafa Navarro desqualificant els veïns contraris als nous contenidors i també la feina de Premià Mèdia per haver informat de l’existència d’aquest grup. Ho han fet el PSC i Crida Premianenca, que en tots dos casos consideren inadmissible el gest de Navarro per considerar que, pel que fa a l’emissora municipal, constitueix un menyspreu als professionals, una ingerència en la llibertat de premsa i que també s’acompanya d’una amenaça intolerable al mitjà quan se li recorda que està finançat per l’Ajuntament. A més d’aquests dos grups, la secció sindical de CCOO i l’entitat No+Pisos s’han pronunciat en una línia semblant. Tot plegat, sumat a nombroses mostres d’indignació publicades a xarxes socials aquest cap de setmana, han portat aquest matí Rafa Navarro a fer una publicació on anuncia que “malgrat el soroll, els insults i les provocacions” el govern mantindrà el guió previst amb els contenidors, però una publicació on també afirma crípticament que “tothom té dret a equivocar-se”.

Els comunicats del PSC i de Crida s’expressen en termes semblants per condemnar amb rotunditat les declaracions de Navarro. Els socialistes premianencs consideren “del tot desproporcionada” i “lluny del que es pot esperar d’un alcalde que a més és periodista” tant la reprovació als professionals de l’emissora com “el menyspreu a qui pensa diferent d’ell”, per les desqualificacions al grup veïnal. Escoltem la portaveu del grup socialista Luz Cánovas, que exigeix a Navarro que es retracti i es disculpi públicament, i que insta la resta de formacions polítiques, sobretot a ERC, a sumar-se a aquesta condemna:

A més d’aquesta defensa dels professionals de l’emissora, el PSC també exigeix “que es respecti el dret a la informació sense interferències polítiques”. 

Crida coincideix com diem a rebutjar l’actitud de Navarro, que fa servir -diuen- “qualsevol altaveu per criticar tota iniciativa que contradigui la seva opinió”, i el partit es mostra “molt preocupat” que les referències de l’alcalde al finançament de l’emissora puguin suposar “una amenaça” i una “ingerència política que ataca la independència editorial” de Premià Mèdia. Escoltem el regidor Jordi Estarlich:

Crida, que també demana una disculpa pública, demana al consistori que s’acceleri la creació de la nova Comissió Ètica de l’Ajuntament (que es contempla en el seu codi ètic) i que l’actitud de l’alcalde sigui examinada per aquesta comissió.

CCOO de l’Ajuntament i No+Pisos també rebutgen l’actitud de Navarro

Com diem la secció sindical de CCOO de l’Ajuntament i l’entitat No+Pisos també han emès sengles comunicats de condemna de les declaracions de Navarro. Els primers parlen d’una “deriva autoritària” i les comparen a altres “atzagaiades” dirigides a aquest sindicat i altres moviments socials, i No+Pisos, que també parla d’un “to autoritari propi d’èpoques predemocràtiques”, sosté que les declaracions constitueixen “una greu ingerència del poder polític en els mitjans” i acusa l’alcalde d’intentar “coaccionar” Premià Mèdia. Pel que fa als comentaris de Navarro sobre els veïns contraris als nous contenidors, No+Pisos denuncia que l’alcalde “menystingui repetidament l’opinió i el sentir de qualsevol col·lectiu que dissenteixi de la seva opinió”, i recorden que en el passat -diuen- ells mateixos van ser víctimes “d’expressions insultants” com aquestes.

Escolta les declaracions de Luz Cánovas:

Escolta les declaracions de Jordi Estarlich:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura