Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

25 de gener de 2023

Sanitat

Sanitat

Protesta dins i fora dels dos ambulatoris premianencs

Joaquim Aguilar
Entrada al CAP Víctor Català

Avui dimecres i demà dijous hi ha convocades sengles concentracions de protesta davant del CAP de Premià de Mar i del CAP Víctor Català de Premià de Dalt. Formen part de la campanya que han impulsat recentment l’AVV del barri Cotet, la CNT de Premià de Mar i l’entitat Marea Pensionista de Premià de Mar i en aquest cas concret persegueixen no només posar de manifest un seguit de reclamacions en clau local sinó també exhibir el suport ciutadà a la vaga que avui i demà, també, s’ha convocat en el sector sanitari. Aquest matí passava pel MPM el portaveu del col·lectiu que convoca les concentracions, Pep Bobadilla:

Les dues concentracions es faran a les 6 de la tarda: avui a Premià de Mar i demà a Premià de Dalt. Pel que ens han explicat, en el marc de la mateixa campanya aquesta setmana s’han repartit fins a 1500 pamflets a les bústies dels dos municipis. Bobadilla ha fet notar d’altra banda que tot i que ara la campanya la duen a terme aquestes tres entitats, es tracta d’una mobilització oberta a tothom qui s’hi vulgui sumar.

Com diem les concentracions serveixen per donar suport a la vaga que s’ha convocat en el sector sanitari. Pel que fa als CAPS, els serveis mínims que s’han decretat diuen que el servei d’assistència a la urgència durant l’horari habitual es prestarà amb un 25% de la plantilla durant el primer dia i un 33% a partir del segon dia de vaga, i que en termes generals, tots els serveis no urgents funcionaran amb el mateix règim que un dia festiu, exceptuant els centres on la plantilla sigui la mateixa que els dia laborables, on passarà a ser del 50%. 

Més notícies

Cultura