Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 de març de 2024

Medi Ambient

Medi Ambient

Prop de la meitat dels 400 nous contenidors que tindrà Premià de Mar, estibats a Metalogenia a l’espera que els pròxims dies es comencin a substituir bateries

Joaquim Aguilar
Contenidors estibats a la finca de MTG (foto: Ajuntament de Premià de Mar)

Prop de la meitat dels 400 contenidors intel·ligents que han d’aterrar a Premià de Mar aquest mes de març (80 per cada una de les 5 fraccions) ja s’emmagatzemen a la finca de Metalogenia, on continuen arribant d’Itàlia, i aquesta setmana un dels nous camions de recollida farà proves de recorregut per confirmar que tots els circuits són practicables, ja que aquests nous vehicles s’ajuden d’una grua i són més alts que circulen actualment. Tan aviat com hagin arribat tots els contenidors es començaran a substituir els antics i es farà gradualment per bateries senceres, de manera que mentre no estiguin tots instal·lats conviuran bateries noves amb bateries antigues. Es preveu que aquest desplegament s’hagi completat a finals de mes, i com ja s’havia anunciat, durant uns dies els nous contenidors es deixaran oberts. Segons ha dit avui el regidor de medi ambient Pep Ripollès, de moment no s’ha fixat una data per tancar-los perquè el propòsit és fer-ho quan s’hagi assolit un índex òptim de repartiment de targetes i es consideri que la ciutadania està prou preparada. Val a dir que l’última actualització situa el percentatge d’habitatges amb targetes en prop del 83%.

Mentre avança el desplegament dels contenidors, l’àrea de medi ambient treballa ara mateix sobretot en 4 fronts: els permisos que els propietaris d’immobles han de donar als llogaters (segons Ripollès, està costant localitzar propietaris i també que alguns d’ells facin el tràmit); el repartiment de targetes a comunitats de propietaris (que han de ser comunitats amb NIF per obtenir-les); les visites a domicilis per lliurar targetes (s’està atenent, segons el regidor, una llista d’espera molt extensa); i també el repartiment de bujols a equipaments municipals.

Etiquetes:

brossa

Més notícies

Cultura