Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

13 de juny de 2024

Educació

Educació

Professors i alumnes de l’aula d’acollida de Premià de Mar, encantats amb la primera edició de l’Amics per Carta

Joaquim Aguilar
Moments de la trobada dels participants a la platja premianenca el 22 de maig (fotos: Institut Premià de Mar)

Premià Mèdia ha pogut copsar avui les impressions d’un dels tutors de l’aula d’acollida de l’Institut Premià de Mar i de quatre alumnes al voltant de la primera experiència aquest any de l’Amics per Carta, un projecte impulsat per 5 instituts del Baix Maresme d’interrelació entre alumnes pensat per millorar sobretot les competències lingüístiques d’estudiants nouvinguts. El projecte, que va ser ideat en el marc del seminari de seguiment de les aules d’acollida, va començar a funcionar el mes de febrer, i es van formar parelles d’estudiants d’instituts i orígens diferents (amb l’ànim de propiciar la coneixença d’altres realitats). Els participants havien de mantenir relació entre ells a través de diferents formats: des de cartes manuscrites a vídeos o àudios. En Gerard Vall-llovera és tutor de l’aula d’acollida de l’Institut Premià de Mar i ens parla d’èxit i de la voluntat de mantenir i reforçar el projecte els pròxims cursos:

I ara escoltem 4 alumnes de l’aula d’acollida de Premià de Mar: en Liam Caleb, de Cuba, la italiana Desideria Amas, en Musa Bajaha, de Gàmbia, i l’Adam El Maammar, del Marroc:

Aquesta edició pilot de l’Amics per Carta va culminar el 22 de maig passat amb una trobada presencial dels 70 alumnes que hi han participat a la platja de Premià de Mar. Els 5 instituts que han pres part de l’experiència són, a més de l’Institut Premià de Mar, l’institut escola Santa Anna de Premià de Dalt, l’Institut Pere Ribot de Vilassar de Mar, l’Institut Mediterrània del Masnou i l’Institut d’Argentona. 

Les aules d’acollida, que són un recurs educatiu que atorga el Departament d’Educació als centres tant de primària com de secundària amb un determinat percentatge d’alumnat nouvingut, es coordinen des de l’Equip d’Assessorament i Orientació en Llengua, Interculturalitat i Cohesió (ELIC) del Servei Educatiu del Baix Maresme.

Escolta les declaracions del Gerard Vall-llovera:

Més notícies

Cultura