Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

19 de gener de 2023

Educació

Educació

Primeres preinscripcions escolars amb l’ajuda d’una OME, que segons les responsables servirà sobretot per combatre la segregació

Joaquim Aguilar

La Generalitat ja ha fet públiques les dates de preinscripció escolar per al curs 2023-24, un procés que a Premià de Mar aquesta vegada s’ajudarà per primer cop de la recentment creada Oficina Municipal d’Escolarització. Avui n’han parlat en aquesta casa la regidora d’educació, Elisenda Busquets, i la responsable de l’oficina, Aïda Espasa, que han explicat que l’OME es converteix en una opció més per a les famílies per fer tràmit (que es podrà continuar fent a les escoles i telemàticament) però que sobretot ha de tenir un paper fonamental en la lluita contra la segregació. Les escoltem a totes dues:

Les dates de preinscripció són les següents: per a l’educació infantil i educació primària la presentació de sol·licituds s’ha de fer entre el 6 i el 20 de març, mentre que per a l’educació secundària obligatòria s’haurà de fer entre el 8 i el 20 de març. La matrícula, en tots tres casos, es farà del 20 al 28 de juny. Pel que fa al batxillerat la presentació de sol·licituds s’haurà de fer del 20 al 26 d’abril i la matrícula, del 22 de juny al 3 de juliol.

Busquets i Espasa han fet d’altra banda un balanç molt positiu del funcionament de la nova oficina, que va activar-se la tardor passada, un èxit -segons la regidora- que es basa molt en el tracte pròxim i empàtic que es dispensa a les famílies:

Tot i que algunes escoles ja l’anuncien, no serà fins la setmana que ve que l’Ajuntament tindrà i farà públic el calendari de portes obertes de tots els centres premianencs.

Mira l’entrevista a Elisenda Busquets i Aïda Espasa:

YouTube player

J.Aguilar

Més notícies

Cultura