Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 d'abril de 2022

Infraestructures

Infraestructures

Primavera d’obres: la reforma d’Esperança, Girona i Sant Cristòfol ja té data i el govern la vol acompanyar d’un reguitzell d’arranjaments a via pública i equipaments

Joaquim Aguilar

L’Ajuntament ja ha posat data definitiva a l’inici de les obres de reforma dels carrers de Sant Cristòfol, entre de la Plaça i Riera de Premià, i de l’Esperança, entre Joan Prim i Eixample. Serà el 19 d’abril, passat Setmana Santa. Poc després, durant el mes de maig, començaran treballs al carrer Girona del barri Cotet. Recordem que en el cas dels dos primers es passarà a plataforma única en la línia de la resta de carrers del nucli antic, llambordes i jardineres per reduir la velocitat dels vehicles. També se suprimirà l’aparcament llevat de les places per a persones amb mobilitat reduïda. Prèviament es farà renovació del clavegueram (que a Sant Cristòfol serà desdoblat de residuals i pluvials), subministrament d’aigua i enllumenat. També se soterraran trams aeris de telefonia i de subministrament elèctric. LEs obres tindran una afectació viària important perquè mentre durin els vehicles no podran circular pels trams afectats: això és, uns 3 mesos al carrer de l’Esperança i uns 6 mesos al carrer de Sant Cristòfol. 

D’altra banda, i encara en el capítol d’obres i via pública, l’alcalde Rafa Navarro anunciava ahir a Facebook que l’equip de govern proposarà al ple d’abril destinar 180.000€ de romanent a tot un seguit de treballs de reparació i manteniment en un total de 12 punts: equipaments com biblioteca, ca l’Escoda o l’Espai l’Amistat, voreres a diversos carrers, sender peatonal entre el Torrent Malet i l’estació de tren o el passeig marítim en el tram de la platja del Pla de l’Òs. Segons Navarro l’Ajuntament té l’estalvi suficient per afrontar-ho però necessita obtenir el vot de la majoria de regidors, i tanca el seu post amb un irònic “què creieu que votaran?”