Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

24 de gener de 2023

Comarca

Comarca

Presenten a Mataró la nova Fundació Crea Dance, un projecte pioner de suport a la creació escènica al Maresme que tindrà també vocació social

Joaquim Aguilar

Demà es presenta a Mataró la Fundació Crea Dance, una nova institució público-privada d’abast maresmenc i pionera a Catalunya que es proposa actuar de motor i referència de l’activitat escènica a la comarca alhora que servir-se justament d’aquest potencial artístic per incidir en l’àmbit social. La Fundació, que està impulsada per la coreògrafa mataronina Maria Rovira i compta amb la implicació del Consell Comarcal, oferirà suport en els projectes socials que es desenvolupin i especialment en aquells que s’adrecin als col·lectius més vulnerables.

Segons explica la mateixa entitat a la seva web, la fundació s’inspira en models d’organitzacions i companyies de dansa d’arreu del món que Maria Rovira ha conegut i en les quals ha treballat al llarg de la seva trajectòria internacional com a coreògrafa, experiències encaminades a potenciar les arts escèniques i, simultàniament, a projectar-les a la comunitat a fi d’obtenir beneficis socials. Així, el nou espai disposarà d’un espai de creació obert i en diàleg amb projectes culturals, socials i educatius del territori; oferirà una sortida professional a ballarins, tècnics i col·laboradors; actuarà d’espai de trobada; i projectarà els seus valors i la seva experiència a la resta del país. 

Tot plegat, com diem, s’explicarà demà en una roda de premsa a la sala d’actes de la Fundació Iluro a partir de les 6 de la tarda en un acte on parlaran la mateixa Maria Rovira, directora artística de la Fundació; i dels patrons Joaquim Arnó (vicepresident 1er del Consell Comarcal) i Marc Bosch (conseller comarcal de Cultura ). També intervindran Damià del Clot, president del Consell Comarcal, i Marta Antich, presidenta de la Fundació. L’acte es complementarà amb una actuació de la companyia Crea Dance Company.

Més notícies

Cultura