Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 de novembre de 2023

Comarca

Comarca

Presentada la 7a edició del congrés Recuwaste de Mataró, que s’emplaça a ‘anticipar-se al futur’ en matèria d’economia circular

Joaquim Aguilar
Acte de presentació del Recuwaste (foto: Ajuntament de Mataró)

Ahir es va presentar a Mataró la 7a edició del congrés Recuwaste, el congrés professional de referència a Catalunya en la gestió dels residus i recursos, un esdeveniment que es va celebrar inicialment a Barcelona però que des del 2020 es fa a la capital maresmenca. Es farà al Tecnocampus els propers dies 14 i 15 de novembre i novament contindrà conferències i taules rodones, en aquesta ocasió a càrrec de més de 60 experts d’alt nivell, que se centraran en compartir coneixement i estratègies innovadores al voltant de l’economia circular permet anticipar-nos a un futur més sostenible.

Van prendre part de l’acte de presentació el president de Maresme Circular i alcalde de Mataró, David Bote, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i el director de Maresme Circular, Carles Salesa. Segons informa el consistori mataroní, el congrés es farà aquest any sota el lema ‘L’economia circular dels recursos: anticipar-se al futur’. Està promogut per Maresme Circular, la marca del Consorci de Residus del Maresme, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i compta també amb el suport d’altres entitats com la Fundació Fòrum Ambiental, que exerceix la secretaria científica.

Entre altres ponents, en aquesta edició hi haurà l’economista política, impulsora del grup de Governs per a una Economia del Benestar (WEGo), Katherine Trebeck, la directora del grup d’investigació d’ecologia industrial de la Universitat de Zaragoza, Alicia Valero, el responsable de la Unitat d’Envasos i Economia Circular d’Itene, Cesar Aliaga, la responsable de Medi Ambient de Solidança, Nati Yesares, o el responsable de la recollida de residus de la Mancomunitat de la comarca de Pamplona, Ángel Álvarez. Les conferències i taules rodones es complementaran amb una exposició de maquinària de serveis públics i una visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, on es farà una experiència immersiva amb ulleres de realitat virtual. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura