Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

12 de gener de 2022

Comarca

Comarca

Premià de Mar va registrar el 2021 un 24% menys d’aturats que el 2020

Joaquim Aguilar

Les dades d’atur registrat al Maresme i a Premià de Mar el desembre de 2021 confirmen l’evolució positiva durant tot l’any passat. Ahir el Consell Comarcal publicava l’informe mensual elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local, que indica que en el conjunt de la comarca hi ha haver, el desembre passat, fins a 7.442 demandants de feina menys que el desembre de 2020, i que a Premià de Mar la reducció interanual va ser de 456 persones, un d’24%. Això deixa una taxa, en el conjunt de la comarca, del 10,89% (per sobre de nou de la catalana i la provincial), i en el cas premianenc del 10,78%, lleugerament inferior a la comarcal. Avui el titular de comerç, ocupació i empresa ha celebrat les dades registrades al nostre municipi i ha afirmat que una reducció del 24% dóna la mida de fins a quin punt Premià de Mar ha estat capaç de generar noves feines. En una lectura més específica s’ha fixat, per la banda positiva, en el col·lectiu més jove, i per la banda negativa en el col·lectiu femení i en la població entre 55 i 64 anys:

Tot i fer una valoració positiva de les dades, Gutiérrez s’ha emplaçat a continuar treballant des de l’Ajuntament, sobretot en matèria de formació:

La reducció intermensual d’aturats, és a dir, respecte del novembre, va ser al Maresme de 196 persones (a Premià de Mar, de 8 persones) i es va donar a tots els sectors econòmics, sent la indústria la que ha registrat un major descens (-1,50%), seguit de la constucció (-0,94%), serveis (-0,80) i l’agricultura (-0,23%). En  canvi, s’ha registrat un lleu increment del 0,08% entre el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (en el cas premianenc, els sectors que van reduir més la desocupació el 2021 van ser l’agricultura i els serveis). Un altre indicador significatiu al conjunt de la comarca confirma, com dèiem, que la desocupació continua castigant més el col·lectiu femení: el desembre les dones que cercaven feina representaven el 57,46% del total, i la taxa d’atur femení va ser força superior a la del col·lectiu masculí: el 12,91% davant del 8,99%. Tots els municipis marsmencs van reduir el volum d’aturats durant el 2021, mentre que 19 dels 30 ho van fer el desembre respecte del novembre.

Escolta les declaracions de David Gutiérrez:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura