Segueix-nos!

Marc Rodriguez

28 d'agost de 2023

Medi Ambient

Medi Ambient

Premià de Mar torna a la normalitat després del fort aiguat de diumenge

Marc Rodriguez
Fotografia del carrer Sant Francesc

Premià de Mar recupera la normalitat després dels forts aiguats i pluja intensa durant tot el dia. En total, van caure uns 75 litres per metre quadrat durant tot el dia. Des de primera hora del matí de diumenge, l’aigua va afectar la part baixa del municipi, inundant la Nacional II, des de l’entrada per Masnou, afectant les carreteres de Premià de Dalt i Vilassar de Dalt fins a Can Pou. També els carrers de la Plaça, Santiago Rusiñol i Joan Prim amb Sant Francesc on va haver-hi una forta afectació. De la mateixa manera, els passos subterranis també estaven anegats d’aigua. Aquesta matí, ja s’intenta recuperar-los per al pas habitual. 

El regidor Antoni Subirà explica que, de cara al futur, amb la pacificació de la nacional, caldrà treure el mur de la via del tren per permetre que, en cas d’aiguat, l’aigua pugui marxa amb més celeritat. També ha apuntat que a la plaça Doctor Ferran caldrà fer obres per evitar que l’aigua s’estanqui i pugui sortir ràpidament de la via pública. 

Pel que fa als edificis, l’aigua també va entrar al Museu de l’Estampació, i mínimament al Museu Romà. 

Les fortes pluges també han afectat la comarca. A Vilassar de Mar, els Bombers de la Generalitat han rescatat sa i estalvi el conductor d’un cotxe arrossegat per la crescuda de la riera, que ha quedat encallat sota un pont.

Etiquetes:

aiguat | pluja

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura