Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

30 de juny de 2023

Comarca

Comarca

Premià de Mar serà un dels municipis amb més representants al Consell Comarcal 2023-27 després d’un mandat sense cap conseller

Joaquim Aguilar
Foto d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del febrer passat (Foto: Consell Comarcal)

El nou Consell Comarcal sortit de les eleccions del 28 de maig tindrà fins a 3 consellers i dos suplents provinents de l’Ajuntament de Premià de Mar. A l’alcalde Rafa Navarro -que serà president els dos últims anys de mandat i vicepresident els dos primeres- se li afegeixen com a consellers el nou 1er tinent d’alcalde Pep Ripollès, d’ERC, i la regidora del PSC Luz Cánovas, i a aquests 3 hi hem d’afegir com a suplents el regidor d’Estimem Premià Antoni Subirà i la regidora d’ECP Elena Martín. Després que en l’anterior mandat no hi hagués cap conseller premianenc, aquest sserà un dels cops d’ençà de la creació dels Consells Comarcals, l’any 1987, que Premià de Mar té un volum més alt de representants a l’ens comarcal.

Segons la informació que ahir publicava aquest mateix organisme, els partits polítics amb representació al Consell Comarcal ja han designat els 33 consellers que formaran part del plenari entre els seus electes municipals. Recordem que la fórmula que s’utilitza per convertir el nombre de vots i d’electes aconseguits a la comarca en representació al Consell va desembocar en un hemicicle format per 9 representants del PSC (que al Consell rebran la denominació de Candidatura de Progrés), 9 de JUNTS (amb el nom de Compromís Municipal), 8 d’ERC, 2 del PP, 2 d’En Comú Guanyem (que tindran un grup anomenat Confluència), 1 de la CUP, 1 de VOX i 1 d’Ara Pacte Local. Seran 14 dones i 19 homes i només una tercera part d’ells repeteixen, mentre que 20 electes s’estrenaran. D’altra banda hi haurà electes de 16 dels 30 municipis maresmencs: els més representats, amb 4 consellers, són Mataró, Malgrat de Mar i Sant Andreu de LLavaneres. Després, amb 3, trobem Premià de Mar, Dosrius i Calella. 

El ple de constitució del nou Consell Comarcal del Maresme està previst pel dia 14 de juliol.

Més notícies

Cultura