Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

2 de febrer de 2024

Infraestructures

Infraestructures

Premià de Mar reduirà la pressió d’aigua a la nit i crea una Taula d’Emergència per afrontar la situació de sequera 

Joaquim Aguilar
Font: Pixabay

Premià de Mar reduirà la pressió de l’aigua a les llars premianenques durant la nit i els pròxims dies es constituirà la nova Taula d’Emergència que farà seguiment de la situació i orientarà les accions que es duguin a terme a partir d’ara amb relació a aquesta problemàtica. 

Tant una cosa com l’altra es van decidir aquest dimecres en una reunió entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària AGBAR. Avui el regidor responsable Antoni Subirà ha explicat, pel que fa a la pressió de l’aigua, que ja s’han encarregat uns aparells que permetran programar les vàlvules de pressió que té la xarxa per tal que la redueixin a tot el municipi entre les 12 de la nit i les 6 de la matinada. La mesura, que es podria començar a aplicar durant el mes de febrer, haurà de passar una fase de proves ja que no hi ha cap experiència prèvia al nostre municipi, fase que servirà per definir en quina mesura s’abaixa la pressió (entre altres coses, perquè determinades oscil·lacions de pressió podrien provocar desperfectes a la xarxa). Segons Subirà, es tracta d’una mesura a la qual no està obligat Premià de Mar però que s’adopta per contribuir a l’estalvi i que es podria mantenir indefinidament si no ocasiona incidències ni incomoditats importants a la població:

També ha dit Subirà que en funció dels resultats que tingui l’experiència es podria decidir aplicar aquesta reducció de pressió en franges diürnes en què tampoc ocasioni molèsties. Val a dir que per la part alta de Premià de Mar (d’Enric Granados en amunt) la pressió es regularà directament des dels 3 dipòsits que abasteixen la població i per la part baixa es faran servir 4 punts de regulació que ja té la xarxa. 

Pel que fa a la Taula d’Emergència, el nou òrgan estarà participat per l’Ajuntament, la concessionària AGBAR, cossos de seguretat i tècnics municipals i representants de tots els grups polítics, tindrà un caràcter temporal (marcat per la durada de la sequera) i mensualment avaluarà els efectes de les mesures que es vagin adoptant per tal de poder plantejar mesures:

Recordem que des d’avui la fase d’emergència decretada per la Generalitat fixa un límit de consum 200 litres per habitant i dia (Premià de Mar està ara mateix en 155 litres) i que també obliga reduir el 80% del consum d’aigua en agricultura, 50% en la ramaderia i 25% en usos industrials i recreatius. Actualment i, segons les dades oficials de l’ACA de les quals ahir es feia ressò el Consell Comarcal, la mitjana de consum al Maresme està en els 125,47 litres diaris per habitant.

Escolta les declaracions de l’Antoni Subirà:

Etiquetes:

Aigua | Sequera

Més notícies

Cultura