Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

31 de juliol de 2020

Cultura

Cultura

Premià de Mar perd Joan Gómez i amb ell una figura clau del seu relat com a poble

Joaquim Aguilar

Ha mort Joan Gómez. L’historiador, documentalista i artista premianenc, una de les figures més rellevants de l’àmbit cultural de tots els temps, va traspassar ahir a l’edat de 78 anys després que s’agreugés la leucèmia que patia feia temps. La seva activitat va tocar moltes tecles però sempre va anar lligada al patrimoni històric local en totes les seves facetes, una passió sobre la qual parlava ell mateix l’any 2011 al programa La Plaça d’aquesta emissora:

Paral·lelament es va distingir també per una inquietud artística permanent i radicalment audaç. No en va, va ser un dels fundadors de l’Associació d’Artistes Plàstics. El primer president d’aquesta entitat, Antoni Bachs, ha recordat emocionat el seu amic i company de projectes:

Junt amb la seva activitat artística i entre moltes altres ocupacions, Joan Gómez i Vinardell va estar al capdavant del Museu de l’Estampació, va ser co-fundador de l’escola El Dofí i també va impulsar l’Associació d’Estudis Científics i Culturals i la Fundació CRIT, comeses i projectes que el van portar a mantenir sovint una relació estreta amb l’Ajuntament, relació que no sempre va ser fluïda. Des de l’Ajuntament actual, avui ha expressat el seu condol a la família i li ha dedicat unes paraules el 2n tinent d’alcalde Antoni Subirà:

En el camp de la documentació una de les seves últimes aspiracions va ser la de crear un centre documental de titularitat municipal a partir del seu arxiu particular, fruit de tota una vida de recapte i estudi. El projecte va obtenir el vist-i-plau de l’Ajuntament però de moment no s’ha materialitzat.

La família de Joan Gómez ha emès un comunicat aquesta tarda (veure més avall) en el qual agraeixen les mostres de condol rebudes i anuncien que es farà un acte de comiat demà a la tarda a l’hort de davant de Cal Calçoner (Enric Granados, 76) obert però amb aforament limitat demà dia 1 a dos quarts de 7 de la tarda. Al matí es farà l’enterrament al cementiri només amb la família i amics més propers.

Escolta la declaració sencera de l’Antoni Bachs:

Escolta la declaració sencera de l’Antoni Subirà:

Escolta el programa La Plaça que va convidar en Joan Gómez:

Vet aquí el comunicat de la família:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura