Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

26 d'octubre de 2023

Economia

Economia

Premià de Mar ja forma part de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, de la qual espera obtenir aprenentatges i sinergies

Joaquim Aguilar
Moment de l'assemblea de XMESS celebrada ahir dimecres

La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) va aprovar ahir en assemblea l’ingrés de Premià de Mar en aquesta entitat. Es tracta d’una organització d’àmbit nacional que, com s’indica entre els seus propòsits fundacionals, busca “promoure, reforçar i consolidar iniciatives d’economia social i solidària fixant objectius i estratègies comunes i fomentant la cooperació i l’acció conjunta entre els seus membres”. L’adhesió de Premià de Mar a aquesta plataforma formava part d’una moció que va presentar Crida Premianenca al ple de setembre i que va ser aprovada per unanimitat. El regidor d’aquest grup Jordi Estarlich avui ens parlava justament del treball d’aquesta entitat i remarcava que ja en formen part una seixantena de poblacions catalanes:

També n’ha parlat el titular de promoció econòmica, Xavier Gatius, que assenyala l’oportunitat de treure partit de les experiències d’altres municipis i disposar d’una visió de territori. Des de Crida comparteixen aquesta visió i també emplacen el govern a convocar la nova taula municipal que s’ha creat justament per avançar en aquest terreny:

L’assemblea de dimecres d’aquesta entitat, que va ser creada l’any 2015, es va celebrar a Santa Coloma de Gramenet. 

Escolta la declaració de Xavier Gatius:

Escolta la declaració de Jordi Estarlich:

Més notícies

Cultura