Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 de maig de 2010

Societat

Societat

Premià de Mar baixa en 50 persones el nombre de veïns aturats el mes d’abril

Joaquim Aguilar

Premià de Mar tenia a final del mes d’abril 2.355 veïns en situació d’atur, 50 menys que al final del mes de març, amb una taxa d’atur del 16,21 %, encara per sobre de la mitjana de la comarca que és del 16,16%. El Maresme ha viscut durant el mes d’abril un cert respir pel que fa a les dades de l’atur que ha baixat per primera vegada en els darrers nou mesos. Tot i això a la comarca hi ha encara 36.500 persones aturades.

El tancament del mes d’abril ha donat un cert respir a les dades d’atur a la comarca del Maresme. Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, per primera vegada en 9 mesos s’ha detectat a la comarca una tendència a la baixa en el nombre de persones desocupades. L’abril es va tancar amb 36.500 aturats, 870 menys que el mes anterior. El col·lectiu de professionals en el qual s’ha detectat un augment de l’ocupació ha estat el del sector serveis, cosa habitual en aquesta època de l’any per l’inici de les contractacions estivals.

Aquest descens ha situat la taxa d’atur del Maresme en el 16,16%, 4 dècimes per sota de la registrada el mes de març. Tot i això, a la comarca continuem amb unes xifres d’atur per sobre de la mitjana de Catalunya, que és del  15% i de la província de Barcelona que és del 15,3%.

Premià de Mar, amb el 16,21% d’aturats, també supera la mitjana d’atur de la comarca. Amb tot la ciutat ha baixat lleugerament el seu nombre d’aturats que a finals d’abril era de 2.355 persones, 50 menys que a final del març.

Per municipis, només n’hi ha sis on ha continuat augmentant l’atur que han estat Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Òrrius, Sant Iscle de Vallalta, Santa Susanna i Tiana.

Pineda de Mar continua encapçalant la taula de la taxa comarcal d’atur amb el 20,84%, seguida de Mataró amb el 20,11%.

Més notícies

Cultura