Segueix-nos!

Marc Rodriguez

21 d'agost de 2023

Meteorologia

Meteorologia

Premià de Mar arriba a la temperatura màxima de l’estiu i es podria superar en aquesta onada de calor

Marc Rodriguez

Catalunya és avui en plena onada de calor. És la cinquena de l’any amb pic de calor i s’espera que s’allargui encara uns dies més, amb temperatures que poden arribar als 40º arreu de la geografia catalana i superar els 35º a Premià de Mar i el baix Maresme. De fet, s’espera que els termòmetres comencin a baixar de cara a divendres. Per tant, aquests dies precaució per calor intensa i persistent que, a diferència de la del juliol, que va durar menys dies tot i arribar a temperatures més elevades.

Si es confirmen les dades provisionals, aquesta nit ha estat la segona més càlida mai registrada en dues de les sèries històriques de Catalunya: a Barcelona i Lleida. I aquest diumenge hem enregistrat la temperatura més alta de l’estiu a Premià de Mar amb 33.1. Marc Llach és meteoròleg premianec.

Tot és a causa d’una pertorbació situada al nord de l’Atlàntic que envia una massa d’aire molt càlida procedent del nord d’Àfrica.

És la pitjor situació pel que fa al risc d’incendi aquest estiu. Els Agents Rurals activen aquest dilluns el Pla Alfa amb nivell d’alerta 3 a 70 municipis, tot i que el Maresme encara es troba en nivell 2.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura