Segueix-nos!

Francesc Triola

18 de novembre de 2022

General

General

Preacord entre metges i Consorci Sanitari i s’ajorna temporalment la vaga de guàrdies voluntàries a l’Hospital de Mataró

Francesc Triola

Els metges de l’Hospital de Mataró han decidit aquest matí deixar en suspens momentàniament la vaga de guàrdies voluntàries que va començar abans d’ahir convocada per Metges de Catalunya per reclamar millores retributives i laborals. Ahir l’empresa va lliurar als facultatius una proposta que ha estat valorada en assemblea pels metges: en concret, segons informa el sindicat, l’empresa ha acceptat augmentar el preu de les hores extraordinàries d’atenció continuada que, a partir d’ara, s’abonaran entre un 30% i un 50% per sobre del preu de l’hora ordinària de treball. El preacord també preveu que la resta de reivindicacions de la plantilla, com la regulació dels descansos postguàrdia, la revisió dels horaris d’atenció continuada i la remuneració de les hores de guàrdia que es fan per cobrir les necessitats assistencials sobrevingudes (baixes, permisos, alteracions de calendari, etc.), es negociï durant el primer trimestre de 2023 amb el compromís d’arribar a una entesa.

Ahir parlava a RAC1 el número 2 del comitè d’empresa de l’Hospital i president de Metges de Catalunya Jordi Cruz, i a Tv3 ho feia el director del Consorci Sanitari, Ramon Cunillera. Tot i que tots dos van enviar un missatge tranquil·litzador als usuaris, Cruz va dir que si l’aturada es reprèn i s’allarga sí que es pot acabar notant en especialitats bàsiques com l’UCI o la pediatria. Escoltem Cunillera i després Cruz:

Són diverses les veus que veuen aquesta protesta a l’Hospital de Mataró com una guspira que que podria encendre altres mobilitzacions del col·lectiu mèdic arreu del país. Segons Metges de Catalunya, si el sistema ha aguantat com ha aguantat durant els últims anys i durant la pandèmia ha estat gràcies al sobreesforç dels professionals, però això té un límit:

Més notícies

Cultura